Renault Frendzy: Το γαλλικό πολυχρηστικό του μέλλοντος

Το πρωτότυπο Frendzy μας αποκαλύπτει τα σχέδια της Renault για ένα νέο πολυχρηστικό όχημα του άμεσου μέλλοντος.
Στην επικείμενη έκθεση της Φρανκφούρτης το Σεπτέμβριο, η Renault θα μας αποκαλύψει ένα νέο μελλοντικό της πολυχρηστικό σε πρωτότυπη μορφή. Πρόκειται για το νέο Frendzy, το οποίο θα ακολουθήσει την καινούργια σχεδιαστική φόρμα των μοντέλων της γαλλικής μάρκας και θα αντικαταστήσει το σημερινό Kangoo.

Το Frendzy θα ακολουθήσει αισθητικά τις νέες γραμμές που θα δώσει σε όλα τα μελλοντικά Renault ο νέος αρχισχεδιαστής της μάρκας - και πρώην της Mazda -  Λώρενς βαν ντερ Άκερ. Όπως φαίνεται στις πρώτες φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα, το Frendzy παρά το ενός όγκου σχήμα του, θα είναι ένα πολύ φρέσκο και μοντέρνο μοντέλο. Οι διαστάσεις του πρωτότυπου είναι 4,091 μέτρα μήκους, 1,872 μέτρα πλάτους και 1,743 μέτρα ύψους, κάτι που σημαίνει ότι λόγω του μεγάλου πλάτους και ύψους, αναμένουμε πολύ καλούς χώρους για τους επιβάτες.
Στο φουτουριστικό εσωτερικό, οι πίσω θέσεις βυθίζονται στο δάπεδο.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι πόρτες του, αφού από την πλευρά του οδηγού υπάρχουν δύο αντικριστά ανοιγόμενες πόρτες, ενώ από την πλευρά του συνοδηγού η πίσω πόρτα είναι συρόμενη. Επίσης, δεν υπάρχουν οι μεσαίες κολώνες της οροφής και έτσι η πρόσβαση στο εσωτερικό γίνεται με μεγάλη ευκολία.

Από πλευράς κινητήρων, το πρωτότυπο
Frendzy είναι αποκλειστικά ηλεκτροκίνητο, με μοτέρ που αποδίδει 60 ίππους ισχύος και 226 Nm ροπής, προσφέροντας στο όχημα τελική 130 χλμ./ώρα. Φυσικά, όταν έρθει η ώρα να μπει στην παραγωγή, το νέο μοντέλο αναμένεται να φέρει τα turbo μοτέρ της Renault.
TAG