Η Toyota βρήκε τους diesel που έψαχνε από τη BMW - Θα συνεργαστούν και σε νέες μπαταρίες για ηλεκτρικά-υβριδικά οχήματα!

Με τους εξελιγμένους diesel της BMW (φωτό, η πολύ οικονομική 116d EfficientDynamics), θα δούμε το 2014 τα μοντέλα της Toyota.
Με κοινή τους ανακοίνωση, οι Toyota και BMW ανακοίνωσαν το ξεκίνημα της συνεργασίας τους για την έρευνα πάνω στην εξέλιξη μιας νέας γενιάς μπαταριών των οικολογικών τους μοντέλων. Παράλληλα, όπως προβλέπει η συμφωνία, η BMW θα προσφέρει στην Toyota τους πολύ ικανούς diesel κινητήρες της!

Έχοντας ως παρακαταθήκη τις 3 γενιές του Prius, η Toyota
αναμένεται να βοηθήσει τη BMW στο να παρουσιάσει
τα πρώτα υβριδικά χαμηλού κυβισμού στη γκάμα της.
Έχοντας βάλει ήδη τα θεμέλια από το Δεκέμβριο του 2011, όταν και υπέγραψαν το πρώτο σύμφωνο συνεργασίας στην ανταλλαγή τεχνολογίας και στην από κοινού εξέλιξη μπαταριών, οι Toyota και BMW σήμερα ανακοίνωσαν και επίσημα την υπογραφή αυτής της πολύ σημαντικής συνεργασίας. Πρώτο βήμα αυτής, είναι η απαρχή μιας έρευνας πάνω στην εξέλιξη και κατασκευή νέων μπαταριών ιόντων-λιθίου, με αυξημένη απόδοση και κυρίως χωρητικότητα, οι οποίες θα βοηθήσουν ώστε να αυξηθεί η αυτονομία των ηλεκτρικών μοντέλων των δύο εταιρειών.

Παράλληλα με αυτή την έρευνα, η συνεργασία προβλέπει και την παροχή από την BMW στη Toyota, των 1,6 και 2,0 λίτρων diesel κινητήρων της από το 2014, ώστε η Toyota να μπορέσει να εξαπλώσει την περιορισμένη σήμερα, γκάμα των πετρελαιοκίνητων επιλογών της. Από την πλευρά της BMW, μόνο η συνεργασία στο πεδίο των μπαταριών με τη μεγαλύτερη κατασκευάστρια υβριδικών παγκοσμίων, θα της επιτρέψει σύντομα να φέρει τα πρώτα υβριδικά με χαμηλού κυβισμού κινητήρες στη γκάμα της και να απειλήσει έτσι την Audi, στον ανταγωνισμό για την πρώτη θέση των πωλήσεων των πολυτελών εταιρειών της Ευρώπης. Φυσικά και οι δύο εταιρείες αναμένεται να χρησιμοποιήσουν τις νέες μπαταρίες και στα μελλοντικά τους, αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα.

TAG