Επίθεση της Renault στα Crossover με 3 νέα μοντέλα - Ένα εξ αυτών, η δική της εκδοχή του Nissan Juke!

Με βάση τα δύο αυτά πρωτότυπα, το R-Space (αριστερά) και το Captur (δεξιά), η Renault θα παρουσίασει τα 3 νέα της Crossover.
H Renault ετοιμάζει μέχρι το 2014 μια μεγάλη, τριπλή προϊοντική επίθεση στην κατηγορία των Crossover, από την οποία αυτή τη στιγμή είναι απούσα. Πηγή έμπνευσης, τα πρωτότυπα Captur και R-Space, αλλά και το επιτυχημένο Juke της "αδελφής" Nissan.

Οι ανοιγόμενες προς τα πάνω πόρτες του Captur,
δεν αναμένεται να περάσουν και στο μοντέλο παραγωγής.
Το πρώτο και μικρότερο νέο Crossover μοντέλο της Renault θα είναι η δική της εκδοχή του Nissan Juke, που θα δούμε το 2013. To αυτοκίνητο αυτό θα λάβει τις ίδιες προσθιοκίνητες και τετρακίνητες εκδοχές (αυτόματη τετρακίνηση), ενώ θα έχει στη γκάμα του τα μοτέρ του Juke, δηλαδή τον ατμοσφαιρικό και turbo 1,6 βενζινοκινητήρα, αλλά και τον 1,5 dCi από την πλευρά των diesel. Σχεδιαστικά, η εκδοχή της Renault θα κινηθεί σε αντίστοιχα δυναμικά μονοπάτια με αυτά του Juke, αφού θα βασίσει την ύπαρξή της πάνω στο πρωτότυπο Captur της περσινής έκθεσης της Γενεύης.

Πάνω στο εικονιζόμενο R-Space θα βασισουν
την παρουσία τους τα άλλα 2 νέα Crossover της Renault.
Ένα ακόμη όμως πρωτότυπο που μας είχε δείξει η Renault στη Γενεύη το 2011, το σπορτίφ ενός
όγκου R-Space, θα αποτελέσει τη βάση πάνω
στην οποία θα κτιστούν τα 2 επόμενα νέα
Crossover της γαλλικής μάρκας. Το πρώτο, θα
είναι η επόμενη γενιά του πολυχρηστικού Scenic (μαζί με το 7θέσιο Grand Scenic), ενώ το δεύτερο θα είναι ένα μοντέλο που θα κοιτάξει και προς τα SUV αποκτώντας και off road χαρακτηριστικά,
ώστε να αντικαταστήσει το, αποτυχημένο εμπορικά, Renault Koleos. To αυτοκίνητο αυτό θα το δούμε και από τη Nissan, βασισμένο πάνω στο δικό της πρωτότυπο Hi-Cross της φετινής Γενεύης. Η παρουσίαση των δύο αυτών νέων μοντέλων της Renault αναμένεται το 2014.


Πηγή: Autocar.co.uk & AutoExpress.co.uk
TAG