Η επόμενη Aston Martin DBS αποκαλύπτεται [+video]

Το εντυπωσιακό πρωτότυπο Project AM310 της φωτογραφίας, θα μας οδηγήσει τελικά στην επόμενη Aston Martin DBS.
Σε μια αποκάλυψη-έκπληξη προέβη η Aston Martin το Σαββατοκύριακο, αφού η πρώτη παρουσίαση του πρωτότυπου Project AM310 στο Concorso d'Eleganzia της Villa D'Este της Ιταλίας, μας δείχνει από τώρα το πώς θα είναι η επόμενη γενιά της κορυφαίας DBS!

Επιβλητική σχεδίαση και κομψές γραμμές για το πρωτότυπο,
που δεν θα διαφοροποιηθεί αρκετά από το μοντέλο παραγωγής. 
Όπως σας είχαμε πει και πριν από περίπου 15 ημέρες, η φετινή χρονιά είναι και η τελευταία της Aston Martin DBS, αφού στις αρχές του 2013 η βρετανική μάρκα θα λανσάρει τον αντικαταστάτη της. Και μόλις το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, η αποκάλυψη του πρωτότυπου Aston Martin Project AM310 στο Concorso d'Eleganzia της Villa d'Este, μας έδειξε από σήμερα το τι θα πρέπει να περιμένουμε για την επόμενη κορυφαία Aston.

Στο στυλιστικό κομμάτι, το πρωτότυπο μας αποκαλύπτει ότι ο αντικαταστάτης της DBS θα έχει πολλά κοινά στοιχεία με την περιορισμένης παραγωγής Aston Martin One-77, χωρίς παράλληλα να ξεφεύγει από τις γνωστές φόρμες των μοντέλων της μάρκας. Σίγουρα, θα έχουμε να κάνουμε με μια από τις πιο επιβλητικές Aston των τελευταίων ετών, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι η επόμενη DBS θα χάσει την παραδοσιακή κομψότητα των κουπέ της Aston Martin.

Με μια αναβαθμισμένη εκδοχή του γνωστού 6λιτρου V12
της Aston Martin, αναμένεται ο αντικαταστάτης της DBS.
Μια πολύ μεγάλη αλλαγή για το νέο μοντέλο έχει να κάνει με τη σημαντική μείωση του συνολικού του βάρους, κάτι για το οποίο έχουν κατηγορηθεί αρκετά τα τελευταία χρόνια όλες ανεξαιρέτως οι Aston Martin. Με τη χρήση λοιπόν ελαφριών υλικών όπως -ακριβά- ανθρακονήματα, η μελλοντική κορυφαία Aston θα είναι και η λιγότερο βαριά της σύγχρονης εποχής, με άμεσα οφέλη σε κατανάλωση και επιδόσεις. Στον τομέα του κινητήρα, το πρωτότυπο AM310 φορά τον γνωστό 6λιτρο V12 βενζινοκινητήρα της μάρκας, ο οποίος ύστερα από βελτιώσεις θα υπάρχει και στο μοντέλο παραγωγής.

Για να δούμε πάντως και επίσημα το πως θα είναι η επόμενη κορυφαία Aston Martin, θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τον Αύγουστο. Τότε, κατά τη διάρκεια του Pebble Beach Concours d'Elegance στην Καλιφόρνια στις 19 του μήνα, είναι προγραμματισμένο να μας αποκαλύψει η Aston Martin το νέο της κορυφαίο δημιούργημα. Και με βάση αυτά που μας έδειξε το πρωτότυπο AM310 στην Ιταλία, το μέλλον της DBS διαγράφεται άκρως εντυπωσιακό...


TAG