Η BMW συνεργάζεται με τη Hyundai για την εξέλιξη νέας γενιάς κινητήρων;

Σε πρώιμο στάδιο φέρονται να βρίσκονται οι BMW και Hyundai για μια νέα, μεγάλη συνεργασία στο πεδίο των κινητήρων.
Σε πρώιμο στάδιο βρίσκεται σύμφωνα με δημοσιεύματα, η συνεργασία για εξέλιξη και κατασκευή μιας νέας γενιάς κινητήρων μεταξύ του BMW Group και της Hyundai. Και εάν για τη ΒΜW η πρακτική αυτή δεν είναι νέα, για τη Hyundai, είναι η πρώτη φορά που θα συνεργαστεί με Ευρωπαίο κατασκευαστή για την κοινή εξέλιξη μηχανικών συνόλων.

Πιθανή συνεργασία με τη BMW, θα επιτρέψει και στη
Hyundai να μειώσει το κόστος παραγωγής των μοντέλων της.
Είναι πλέον πολύ σύνηθες φαινόμενο στην αυτοκίνηση, για οικονομικούς κυρίως λόγους, η συνεργασία μεταξύ δύο ή και περισσοτέρων εταιρειών για την κοινή εξέλιξη και κατασκευή αυτοκινήτων, κινητήρων, κιβωτίων, υβριδικών συστημάτων κ.λπ. Η BMW είναι μια από τις εταιρείες που έχει να επιδείξει πολύ επιτυχημένες συνεργασίες, όπως αυτή με την PSA Peugeot-Citroen (ανταλλαγή κινητήρων) ή την πρόσφατη συμφωνία με την Toyota για εξέλιξη μιας νέας γενιάς μπαταρίων ιόντων-λιθίου. Και πλέον, φαίνεται ότι ετοιμάζει μια τρίτη συνεργασία, αυτή τη φορά με τη Hyundai, η οποία θα αφορά και πάλι στο κομμάτι των μηχανικών συνόλων των αυτοκινήτων τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την Πέμπτη, ο γιος του Προέδρου της Hyundai συναντήθηκε μαζί με στελέχη της BMW στο Μόναχο, για να συζητήσουν για τη νέα αυτή συνεργασία. Παρότι καμία πλευρά δεν επιβεβαίωσε αυτή τη συνάντηση, το Reuters ανέφερε λίγο αργότερα ότι πράγματι οι δύο εταιρείες βρίσκονται στα πρώτα στάδια των συζητήσεων για αυτή τη συμφωνία. Ουσιαστικά, το κόστος για την εξέλιξη μιας νέας γενιάς κινητήρων υπολογίζεται γύρω στα 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ και αυτό είναι το ποσό, που οι BMW και Hyundai θα προσπαθήσουν να μοιράσουν. Περαιτέρω λεπτομέρειες θα γνωρίζουμε μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, αφού προς το παρόν, και οι δύο εταιρείες αρνούνται να σχολιάσουν την είδηση.
TAG