Τα πρώτα επίσημα σκίτσα του νέου Skoda Rapid

Το νέο μικρομεσαίο Rapid θα αποτελέσει το μικρότερο σεντάν της Skoda και θα τοποθετηθεί κάτω από τη νέα Octavia.
Η Skoda ετοιμάζεται να εισέλθει στην κατηγορία των μικρομεσαίων σεντάν με το νέο Rapid, το οποίο θα παρουσιαστεί επίσημα στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού το Σεπτέμβριο. Μέχρι τότε, τα πρώτα επίσημα σκίτσα του μοντέλου παραγωγής, μας αποκαλύπτουν το ποιόν του αυτοκινήτου.

Στο εσωτερικό, η σχεδίαση φαίνεται απλή και απέριττη.
Το τριάκτινο τιμόνι δίνει μια σπορτίφ νότα.
Το Rapid αποτελεί ένα πολύ σημαντικό μοντέλο για τη Skoda, αφού αυτό μαζί με τη νέα Octavia θα συνθέσουν ένα άκρως ανταγωνιστικό δίδυμο στα οικογενειακά σεντάν (μικρομεσαίο και μεσαίο). Το νέο της αυτοκίνητο, η Skoda μας το είχε δείξει ως πρωτότυπο και με την ονομασία "Mission L" στην περσινή Φρανκφούρτη, με το μοντέλο παραγωγής να αναμένεται στο Παρίσι το Σεπτέμβριο. Το Rapid, θα βασίσει την ύπαρξή του πάνω σε μια επιμηκυμένη εκδοχή της πλατφόρμας του VW Polo και θα έχει και έναν δίδυμο αδερφό, το νέο Toledo της SEAT. Οι κινητήρες του θα είναι τα γνώριμα μοτέρ TSI (1,2 και 1,4 λτ.) και TDI (1,6) του VW Group, ενώ το πορτ-μπαγκάζ του αναμένεται να έχει μεγάλη χωρητικότητα 500 λίτρων.

Τα επίσημα σκίτσα μας δείχνουν ένα κομψό μικρομεσαίο
σεντάν, με στοιχεία και από 4θυρα κουπέ μοντέλα.

Σε ό,τι αφορά όμως στη σχεδίασή του, το νέο Rapid θα είναι αυτό που θα μας εισάγει τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της Skoda, η οποία θα επηρεάσει τόσο την επόμενη Fabia, όσο και τη νέα Octavia. Στα επίσημα σκίτσα που έδωσε στη δημοσιότητα η μάρκα, φαίνεται ότι το εμπρόσθιο τμήμα όλων των μελλοντικών Skoda θα αποκτήσει πιο επιθετικά τραπεζοειδή φωτιστικά, με αντίστοιχης σχεδίασης προβολείς ομίχλης από κάτω τους. Επίσης, το λογότυπο της Skoda τραβιέται πλέον πάνω στην άκρη του καπό και εισέρχεται μέσα στη νέα τετραγωνισμένη γρίλια της μάσκας. Ειδικά τώρα για το Rapid, στο πίσω τμήμα του μοντέλου οι κολώνες πέφτουν λιγότερο κάθετα ώστε να προσδώσουν μια αίσθηση από 4θυρο κουπέ, ενώ τα φωτιστικά είναι τετράγωνα και θα περιλαμβάνουν όπως φαίνεται και λαμπτήρες LED.
TAG