Με έως 190 ίππους το νέο Nissan Navara

Με δύο turbodiesel 160 και 190 ίππων, θα διατεθεί από το 2016 το νέο Nissan NP300 Navara.
Η Nissan έδωσε στη δημοσιότητα όλα τα τεχνικά και μηχανικά στοιχεία του νέου Nissan NP300 Navara, το οποίο αναμένουμε να δούμε από την επόμενη χρονιά και στην ελληνική αγορά.

To εσωτερικό δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα
από αυτό των crossover της Nissan.
Το νέο Navara θα διατεθεί με έναν 2,3 λίτρων dCi πετρελαιοκινητήρα, ο οποίος είναι 24% πιο οικονομικός σε κατανάλωση σε σχέση με τον κινητήρα που αντικαθιστά. Το μοτέρ αυτό θα διατεθεί σε δύο εκδόσεις, μια με μονό και μια με διπλό turbo. Στην πρώτη περίπτωση, ο κινητήρας αποδίδει 160 ίππους ισχύος στις 3.750 σ.α.λ. και 403 Nm ροπής, ενώ στη δεύτερη η ισχύς ανεβαίνει στους 190 ίππους στις 3.750 σ.α.λ. και η ροπή στα 450 Nm μεταξύ 1.500 και 2.500 σ.α.λ. Τα κιβώτια θα είναι είτε 6άρι μηχανικό, είτε 7τάχυτο αυτόματο.

Μεγαλώνει ο χώρος φόρτωσης των διπλοκάμπινων εκδόσεων.
Η γκάμα του νέου Nissan NP300 Navara θα αποτελείται και πάλι από 2κίνητες και 4κίνητες εκδόσεις. Στη δεύτερη περίπτωση θα έχουμε μια κατ' επιλογή τετρακίνηση, με δυνατότητα και κοντών σχέσεων. Ο οδηγός μπορεί να επιλέξει ακόμη και 2κίνητη λειτουργία, μέσω του ειδικού περιστροφικού διακόπτη. Σε ό,τι αφορά στην ανάρτησή του, το νέο Navara για πρώτη φορά θα έρθει με πίσω ανάρτηση 5 συνδέσμων (μόνο στη διπλοκάμπινη έκδοση), για να προσδώσει μια ακόμη πιο επιβατική αίσθηση στο δρόμο. Νέο, θα είναι το ηλεκτρονικό μπλοκέ διαφορικό στον πίσω άξονα, ενώ θα υπάρχουν και διάφορα ηλεκτρονικά συστήματα, όπως Σύστημα υποβοήθησης κατάβασης (Hill Descent Control) και Σύστημα υποβοήθησης εκκίνησης σε ανηφόρα (Hill Start Assist).

Στις μεταφορικές του δυνατότητες, το διπλοκάμπινο Navara έρχεται με μακρύτερο κατά 67 χλστ. χώρο φόρτωσης, που έχει συνολικό μήκος 1.578 χλστ. Στις εκδόσεις King Cab (επιμηκυμένη καμπίνα) το νούμερο αυτό αυξάνεται στα 1,788 μέτρα. Το ωφέλιμο φορτίο, σε όλη τη γκάμα, ξεπερνά τον 1 τόνο.
TAG