800.000 αυτοκίνητα VW με χαμηλότερες εκπομπές CO2 και κατανάλωση από το πραγματικό!

Χαμηλότερες εκπομπές CO2 και κατανάλωση ανακοινωνόταν ότι είχαν σχεδόν 800.000 αυτοκίνητα της VW.
Όπως ανακοίνωσε επίσημα η VW, στο πλαίσιο της έρευνας που συνεχίζεται για το σκάνδαλο με το παράνομο λογισμικό που έριχνε τις εκπομπές οξειδίων του αζώτου (NOx) των αυτοκινήτων της, η εταιρεία ανακάλυψε ότι οι εκπομπές CO2 συγκεκριμένων αυτοκινήτων της και η κατανάλωση που ανακοίνωνε, ήταν χαμηλότερη από την πραγματική!

Στη δήλωσή της η γερμανική εταιρεία τονίζει ότι κατά τη διάρκεια της πιστοποίησης των εκπομπών CO2 και της κατανάλωσης των εν λόγω αυτοκινήτων, τα νούμερα που ανακοινώνονταν ήταν χαμηλότερα από ότι κανονικά. Υπολογίζεται ότι ανάλογα με την περίπτωση, η κατανάλωση που ανακοίνωνε η εταιρεία ήταν 10 με 15% πιο χαμηλή από την πραγματική, ενώ αντίστοιχο είναι και το ποσοστό της μείωσης των εκπομπών ρύπων. Συνολικά, η VW ανακοινώνει ότι το νέο αυτό μεγάλο σκάνδαλο αφορά σε σχεδόν 800.000 αυτοκίνητα, κυρίως με diesel κινητήρα.

Tο  VW Polo BlueGT με τον 1,4 TSI ACT βενζινοκινητήρα,
είχε ψεύτικες εκπομπές CO2 και κατανάλωση.
Τα μοντέλα που έχουν ψεύτικες τιμές εκπομπών CO2 και κατανάλωσης είναι αυτοκίνητα των VW, Audi, SEAT και Skoda, που έχουν κατασκευαστεί από το 2012 και ύστερα και τα οποία εφοδιάζονται με κινητήρες diesel 1,4, 1,6 και 2,0 λτ. Ανάμεσά τους περιλαμβάνονται τα VW Polo, Golf, Passat, Audi A1 και Α3, SEAT Ibiza και Skoda Octavia. Περιλαμβάνεται επίσης και ο κινητήρας 1,4 λτ. βενζίνης με τεχνολογία Active Cylinder Technology (σταματά τη λειτουργία των 2 από τους 4 κυλίνδρων όταν δεν χρειάζεται) του VW Polo.

Συνολικά, η VW ανακοινώνει επίσης ότι το νέο αυτό σκάνδαλο αναμένεται να κοστίσει στην εταιρεία σχεδόν 2 δις. ευρώ, με το ποσό αυτό να αφορά στις αποζημιώσεις των ιδιοκτητών των αυτοκινήτων, αλλά και στις τυχόν αποζημιώσεις φορολογικών καθεστώτων που βασίζονται στις εκπομπές CO2, όπως π.χ. τα τέλη κυκλοφορίας στην Ελλάδα.


TAG