Η Alfa Romeo καθυστερεί το λανσάρισμα της Giulia

Τον Ιούνιο του 2016 θα γίνει τελικά το λανσάρισμα της νέας Alfa Romeo Giulia.
Η πολυαναμενόμενη Giulia, το νέο πισωκίνητο μεσαίο μοντέλο της Alfa Romeo, θα καθυστερήσει κατά 6 μήνες να διατεθεί στην αγορά, για λόγους βελτιστοποίησης κάποιων στοιχείων ασφάλειας και οδικής συμπεριφοράς.
  
Σύμφωνα με την automotive news Europe, ενώ αρχικά ήταν προγραμματισμένο η νέα Alfa Romeo Giulia, στην κορυφαία μάλιστα έκδοσή της Quadrifoglio Verde, να λανσαριστεί στην Ευρώπη στα τέλη του 2015, τελικά το λανσάρισμά της θα καθυστερήσει κατά 6 μήνες και θα γίνει τον Ιούνιο. Αντίστοιχη καθυστέρηση θα υπάρξει και για το πρώτο SUV στην ιστορία της Alfa Romeo που ετοιμάζεται και το οποίο τελικά θα λανσαριστεί μετά τις αρχές του 2017, 9 μήνες από ό,τι αρχικά ήταν προγραμματισμένο.

Ο λόγος της καθυστέρησης της νέας Giulia έχει να κάνει με περαιτέρω βελτιστοποίηση των χαρακτηριστικών ασφαλείας της και της οδικής της συμπεριφοράς. Παράλληλα, δεν αποκλείεται η απόφαση αυτή να πάρθηκε στο πλαίσιο της αλλαγής όλου του σχεδίου παρουσίασης νέων μοντέλων που είχε ανακοινώσει το 2014 η Alfa Romeo, ως απόρροια της πτώσης των πωλήσεων της κινέζικης αγοράς. Έτσι, είναι πολύ πιθανό τα λανσαρίσματα των νέων αυτοκινήτων (μεταξύ άλλων του αντικαταστάτη της Giulietta, του νέου SUV και του νέου μεγάλου σεντάν της Alfa Romeo) να αλλάξουν σειρά, δίνοντας έμφαση στα μοντέλα που ενδιαφέρουν περισσότερο Ευρωπαίους και Αμερικανούς. Το τελικό ανανεωμένο σχέδιο θα ανακοινωθεί τον Ιανουάριο.
TAG