Το νέο Fiat Fullback είναι ένα Mitsubishi L200 με σήματα Fiat!

Το νέο Fiat Fullback είναι ένα Mitsubishi L200 με διαφορετικά σήματα, ως απόρροια της συμφωνίας των δύο εταιρειών.
Η πρόσφατη συνεργασία της Fiat με τη Mitsubishi αποδίδει καρπούς, αφού σήμερα η ιταλική εταιρεία παρουσίασε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Ντουμπάι το νέο Fullback, που βασίζεται σχεδόν 100% πάνω στο Mitsubishi L200.

Το νέο ιταλικό pick-up έρχεται ύστερα από την απόφαση των ιταλών να στραφούν προς τη Mitsubishi και να συνάψουν συνεργασία με τους ιάπωνες, ώστε να δανειστούν το L200 για να παρουσιάσουν τη δική τους εκδοχή του μοντέλου. Στόχος της Fiat είναι να μπει πιο δυναμικά από ποτέ στην κατηγορία, εκεί που ήδη εδώ και χρόνια έχει το μικρότερο pick-up Strada, μιας και τα pick-up στην Ευρώπη ακολουθούν μια ανοδική πορεία πωλήσεων.

Το εσωτερικό προέρχεται και αυτό από το L200, με μόνο
το σήμα στη Fiat να διαφοροποιεί την ιταλική εκδοχή.
Σε ό,τι αφορά τώρα στο Fullback, σε σχέση με το L200 στο οποίο βασίζεται και εκτός των λογότυπων της Fiat, το μόνο που αλλάζει είναι η γρίλια της μάσκας η οποία εδώ είναι οριζόντια, ενώ ελαφρώς αλλαγμένη είναι η ποδιά του προφυλακτήρα, που στην περίπτωση του pick-up της Fiat έχει μια πιο έντονη παρουσία. Από εκεί και πέρα, δεν υπάρχει καμία περαιτέρω αλλαγή στο εσωτερικό σε σχέση με την καμπίνα του L200, ενώ από πλευράς αμαξωμάτων το Fullback θα διατεθεί ως μονοκάμπινο, με μακριά καμπίνα, διπλοκάμπινο ή καμπίνα-σασί. Το ωφέλιμο φορτίο, ανάλογα με την έκδοση, μπορεί να φτάσει έως και τα 1.100 κιλά.

Στο πεδίο του κινητήρα, το νέο Fiat Fullback θα διατεθεί με έναν αλουμινένιο turbodiesel 2,4 λίτρων με 150 ή 180 ίππους και επιλογές μεταξύ μηχανικού κιβωτίου 6 σχέσεων ή 5 σχέσεων αυτόματου. Θα υπάρχουν επίσης εκδόσεις με κίνηση μόνο στους πίσω ή και στους τέσσερις τροχούς. Φυσικά, το Fullback αναμένεται να διατηρήσει τον σκληροτράχηλο χαρακτήρα του L200 και τις πολύ καλές εκτός δρόμου δυνατότητές του. 

Οι πωλήσεις του νέου pick-up της Fiat αναμένεται να ξεκινήσουν τον Μάρτιο του 2016.
TAG