Έτοιμη η νέα Mercedes GLS

H νέα Mercedes GLS έρχεται για να τοποθετηθεί στην κορυφή της γκάμας των SUV της γερμανικής φίρμας.
Η Mercedes αποκάλυψε σήμερα τις φωτογραφίες και τα στοιχεία για τη νέα GLS, το πλέον πολυτελές SUV της μοντέλο, που έρχεται με δυναμικούς V6 και V8 κινητήρες.

Μικρές αισθητικές αλλαγές σε προφυλακτήρες και φώτα
για τη νέα Mercedes GLS σε σχέση με τη GL.
Μέχρι σήμερα τη γνωρίζαμε ως «GL», πλέον όμως το όνομά της αλλάζει σε «GLS», αφού η Mercedes ανανεώνοντας το πιο πολυτελές της SUV, αποφάσισε να του αλλάξει και την ονομασία του. Έτσι, το αισθητικό φρεσκάρισμα της νέας Mercedes GLS αφορά στη νέα γρίλια της μάσκας με περισσότερο τονισμένο το αστέρι της μάρκας, αλλά και στους επανασχεδιασμένους προβολείς και τον πιο δυναμικό προφυλακτήρα. Πίσω, η Mercedes φρεσκάρει επίσης των προφυλακτήρα, ενώ αλλάζει ελαφρώς τα γραφικά των φωτιστικών. Οι σχεδιαστικές αλλαγές ολοκληρώνονται με τον εμπλουτισμό της παλέτας των διαθέσιμων χρωμάτων του μεγάλου γερμανικού SUV, αλλά και τις νέες ζάντες αλουμινίου.

To εσωτερικό προβάλει πολυτέλεια και υψηλή τεχνολογία.
Στο εσωτερικό, η νέα Mercedes GLS εκπέμπει και πάλι τεχνολογία και πολυτέλεια, όντας επιπλέον σε θέση να μεταφέρει με άνεση έως και 7 επιβάτες. Οι αλλαγές του ανανεωμένου μοντέλου αφορούν στη νέα κεντρική κονσόλα που φέρει μια νέα, α λα τάμπλετ οθόνη του συστήματος infotainment, ο χειρισμός του οποίου γίνεται πλέον από ένα νέο touchpad μεταξύ των καθισμάτων. Νέα σχεδίαση έχει και το τιμόνι, ανανεωμένος είναι ο πίνακας οργάνων, ενώ φρεσκαρισμένη είναι και η γκάμα των επενδύσεων.

Στο πεδίο των κινητήρων, συναντούμε έναν αναβαθμισμένο twin-turbo V8 βενζινοκινητήρα για την GLS 500 4MATIC με 455 ίππους ισχύος (+20 PS) και 700 Nm ροπής. Υπάρχει επίσης η μικρότερη GLS 400 4MATIC με V6 twin-turbo βενζινοκινητήρα 333 ίππων και μέση κατανάλωση 8,9 λτ./100 χλμ. Στην κορυφή της γκάμας συναντούμε την Mercedes-AMG GLS 63 4MATIC, με 585 ίππους ισχύος (+28) και 760 Nm ροπής. Στους diesel, η Mercedes δίνει επιλογή για την GLS 350 d 4MATIC με V6 μοτέρ 258 ίππων και 620 Nm. Σε όλες τις περιπτώσεις εκτός της AMG, θα υπάρχει το 9άρι αυτόματο κιβώτιο 9G-Tronic, σε συνδυασμό με τετρακίνηση 4MATIC. Η GLS 63 AMG διαθέτει το αυτόματο 7άρι AMG Speedshift Plus 7G-Tronic κιβώτιο.

Στην Ευρώπη, η νέα Mercedes GLS θα ξεκινήσει τη διάθεσή της το Μάρτιο του 2016. Ήδη, η Mercedes ανακοίνωσε τις τιμές του νέου της μοντέλου στη Γερμανία, οι οποίες ξεκινούν από τα 62.850 ευρώ για τη diesel έκδοση.
TAG