Η πρώτη SUV Bentley στην ιστορία βγήκε από τη γραμμή παραγωγής

Μια ιστορική στιγμή για την Bentley: Η πρώτη Bentayga βγαίνει από τη γραμμή παραγωγής.
Η 27η Νοεμβρίου 2015 είναι ιστορική πλέον μέρα για τη Bentley, αφού το πρώτο SUV της ιστορίας της βγήκε από τη γραμμή παραγωγής της εταιρείας στο Κριού της Μεγάλης Βρετανίας.

Με W12 κινητήρα 600 ίππων και άκρατη πολυτέλεια,
η νέα Bentayga είναι ένα γνήσιο τέκνο της Bentley.
Για την Bentley η εξέλιξη της νέας Bentayga, του πρώτου της SUV, απαίτησε 4 ολόκληρα χρόνια από την πρώτη παρουσίασή της σε πρωτότυπη μορφή, κατά τη διάρκεια της οποίας δημιουργήθηκαν πάνω από 1.500 νέες θέσεις εργασίας, σε μια συνολική επένδυση ύψους 840 εκατομμυρίων λιρών (περίπου 1,2 δισ. ευρώ). Από εδώ και πέρα η Bentayga μπαίνει σε πλήρη παραγωγή, με τις παραδόσεις στους πελάτες να ξεκινούν τον ερχόμενο Ιανουάριο.

Το πρώτο πάντως αυτοκίνητο που βγήκε από την παραγωγή σήμερα ήταν μια Bentayga σε χρώμα Ανθρακί, η οποία κατασκευάστηκε - όπως όλες οι Bentley - στο χέρι, μέσα σε 130 ώρες. Κατά τη διάρκεια της κατασκευής της, η πρώτη Bentayga πέρασε από ένα καινούργιο τμήμα κατασκευής αμαξώματος, νέο βαφείο και τη νέα γραμμή παραγωγής. 

Θυμίζουμε ότι η Bentley Bentayga τεχνικά βασίζεται πάνω στη νεότερη πλατφόρμα MLB του VW Group (Audi Q7, Porsche Cayenne κ.λπ.), με το 80% όμως των τμημάτων της να είναι μοναδικά για την Bentley.

Είναι επίσης το πρώτο αυτοκίνητο της εταιρείας που φέρει κινητήρα W12 με διπλά turbo, χωρητικότητας 6,0 λτ. με 608 ίππους ισχύος. Η δύναμη μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω συστήματος τετρακίνησης, που τη μοιράζει σε ποσοστό 40:60 εμπρός-πίσω. Στο πεδίο των επιδόσεων, η Bentayga απαιτεί κάτω από 5,0 δλ. για το 0-100 χλμ./ώρα και έχει τελική ταχύτητα 301 χλμ./ώρα. 
TAG