Η Alfa Romeo και η Maserati καθυστερούν κι άλλο τα νέα τους μεγάλα μοντέλα

Για το 2017 μετατίθεται η παραγωγή της νέας Maserati Alfieri, έναντι του 2016 που ήταν αρχικά προγραμματισμένο.
Μετά την καθυστέρηση στο λανσάρισμα της πολυαναμενόμενης νέας Alfa Romeo Giulia που σας είχαμε γράψει πριν λίγες ημέρες, σειρά πλέον παίρνουν και τα υπόλοιπα νέα μεγάλα μοντέλα όχι μόνο της Alfa, αλλά και της Maserati, το λανσάρισμα των οποίων πάει πιο πίσω από ό,τι αρχικά είχε ανακοινωθεί.

Με την αλλαγή σχεδίων της Fiat, η ανανεωμένη γενιά της
Alfa Romeo Giulietta θα λανσαριστεί το Α' Εξάμηνο του 2016.
Όπως είχε ανακοινώσει επίσημα η Alfa Romeo πριν από λίγο καιρό, το λανσάρισμα του πρώτου της SUV στην ιστορία ήταν προγραμματισμένο για το 2016, ενώ αυτό του νέου της μεγάλου σεντάν για το 2017. Αντίστοιχα, το 2016 θα μας παρουσίαζε η Maserati και το νέο της κουπέ Alfieri. Πλέον, το SUV αλλάζει προγραμματισμό και θα λανσαριστεί στις αρχές του 2017, η Alfieri μέσα στο 2017 και η νέα μεσαία Alfa το 2018.

Οι λόγοι αυτής της καθυστέρησης έχουν να κάνουν με την αλλαγή στρατηγικής της «μαμάς» Fiat για τις δύο της μάρκες, αφού λόγω της μείωσης των πωλήσεων που συνεχίζεται στην αγορά της Κίνας, όλα τα παραπάνω μεγαλύτερα νέα μοντέλα πάνε πιο πίσω και έρχονται πιο μπροστά τα πιο compact μοντέλα που απευθύνονται στην Ευρώπη.

Κατά συνέπεια, μέσα στο 2016 θα δούμε τελικά μια ανανεωμένη εκδοχή της Alfa Romeo MiTo, η οποία στην αρχική στρατηγική απουσίαζε από το πλάνο, αλλά και την ανανεωμένη Alfa Romeo Giulietta, που θα λανσαριστεί πιο νωρίς από ό,τι ήταν προγραμματισμένο (μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2016).

Ανεπηρέαστη πάντως από την όλη αυτή αλλαγή μένει η παρουσίαση της νέας Maserati Levante, του πρώτου SUV της ιταλικής εταιρείας, που θα κάνει κανονικά το ντεμπούτο του το Μάρτιο στη Γενεύη, ενώ και το νέο μεσαίο SUV της Jeep παραμένει και αυτό πιστό στον αρχικό του προγραμματισμό για παρουσίαση την επόμενη χρονιά.

Πηγή: Bloomberg
TAG