Το πρώτο μικρό Lada Crossover μπήκε στην παραγωγή

Το πρώτο μικρό Crossover στην ιστορία της Lada ξεκίνησε την παραγωγή του εν όψει του λανσαρίσματός του το Φεβρουάριο.
Ξεκίνησε χθες στο εργοστάσιο της Avtovaz στο Τολιάτι της Ρωσίας η παραγωγή του πρώτου μικρού Crossover της Lada, του νέου XRAY, εν όψει του λανσαρίσματος του μοντέλου στα μέσα Φεβρουαρίου.

Βασισμένο πάνω σε τεχνικά και μηχανικά μέρη
της Renault είναι το νέο Lada XRAY.
Το XRAY είναι το δεύτερο μοντέλο της νέας εποχής της Lada που μπαίνει στην παραγωγή τους τελευταίους 3 μήνες, μετά το μικρό σεντάν Vesta στα τέλη του Σεπτέμβρη.

Το πρώτο μοντέλο παραγωγής ήταν ένα Lada XRAY στο κορυφαίο επίπεδο εξοπλισμού και σε ειδικό χρωματισμό, με τον βενζινοκινητήρα 1,6 λτ.-110 ίππων της Renault και μηχανικό κιβώτιο 5 σχέσεων.

Θυμίζουμε ότι το Lada XRAY βασίζεται πάνω στο μικρό πάτωμα B0 της Renault, ενώ υπάρχουν πολλά κοινά στοιχεία με τα Dacia Sandero και Sandero Stepway. Η Lada ανακοινώνει ωστόσο ότι στο δικό της μοντέλο δημιουργήθηκαν πάνω από 500 μοναδικά ανταλλακτικά.

Σχεδιαστικά, το XRAY αποτελεί προϊόν σχεδιασμού του νέου τμήματος σχεδίασης της Lada, υπό τις οδηγίες του Βρετανού Στιβ Μάττιν, πρώην σχεδιαστή της Mercedes και αρχισχεδιαστή της Volvo

Η διάθεση του νέου μικρού Crossover της Lada στη Ρώσικη αγορά θα ξεκινήσει στις 15 Φεβρουαρίου 2016, σε τιμές που ακόμη δεν έχουν ανακοινωθεί.
TAG