Η συνεργασία Toyota και PSA Peugeot-Citroen μας φέρνει τα νέα Toyota Proace, Citroen Spacetourer και Peugeot Traveller

Το νέο Toyota Proace είναι ένα από τα τρία νέα MPV κοινής κατασκευής των PSA Peugeot-Citroen και Toyota.
Αποκαλύφθηκαν σήμερα τα τρία νέα κοινής κατασκευής μεγάλα MPV των Toyota και PSA Peugeot-Citroen, που δίνουν συνέχεια στην συνεργασία των δύο μεγάλων αυτοκινητοβιομηχανιών.

To Citroen Spacetourer δείχνει το πιο στιλάτο από τα τρία.
Η PSA Peugeot-Citroen και η Toyota συνεχίζουν να συνεργάζονται στην κοινή εξέλιξη και κατασκευή αυτοκινήτων (βλ. Toyota Aygo, Citroen C1, Peugeot 107/108) και πλέον, στο πλαίσιο της νεότερης συνεργασίας που έχουν υπογράψει οι δύο εταιρείες το 2012 για την εξέλιξη αυτοκινήτων της μεσαίας κατηγορίας, MPV και ελαφρών επαγγελματικών, μας φέρνουν τα τρία νέα τους μοντέλα. Πρόκειται για τα Toyota Proace, Citroen Spacetourer και Peugeot Traveller, τα οποία τοποθετούνται στη μεγάλη κατηγορία των επιβατικών MPV, αλλά και σε αυτή των επαγγελματικών οχημάτων μεταφοράς προσωπικού. Θα κατασκευάζονται φυσικά από κοινού στο εργοστάσιο της PSA Peugeot-Citroen στο Βαλενσιέν της Γαλλίας και παράλληλα θα έχουν ακριβώς τα ίδια μηχανικά και τεχνικά μέρη (κινητήρες, πάτωμα, αναρτήσεις.κ.λπ.), αλλά και το ίδιο εσωτερικό.

Το Peugeot Traveller έχει τα πιο μοντέρνα φωτιστικά σώματα.
Σχεδιαστικά, τα τρία νέα μοντέλα της Toyota και της PSA Peugeot-Citroen διατηρούν το ίδιο ενός όγκου αμάξωμα με μεγάλες περιμετρικές γυάλινες επιφάνειες και συρόμενες πλαϊνές πόρτες για τους πίσω επιβάτες. Μεταξύ τους διαχωρίζονται κυρίως στο εμπρόσθιο τμήμα, εκεί όπου το Toyota Proace υιοθετεί τη νεότερη «V» μάσκα των μοντέλων της Toyota, η οποία καταλήγει στα άκρα της πάνω σε μακρόστενα φωτιστικά. Πολύ δυναμική είναι και η σχεδίαση του προφυλακτήρα, με τη μεγάλη εισαγωγή και τις τετραγωνισμένες θέσεις για τους προβολείς ομίχλης. Στην περίπτωση του μοντέλου της Citroen, το Spacetourer δείχνει πιο στιλάτο στο εμπρόσθιο τμήμα με ελαφρώς πιο στρογγυλεμένα μακρόστενα φωτιστικά και κάθετους LED προβολείς ομίχλης, ενώ το Peugeot Traveller ενσωματώνει ακόμη πιο μοντέρνους προβολείς, χρωμιωμένη γρίλια, αλλά και προβολείς ομίχλης με σχήμα α λα μπούμπερανγκ.

Σε ό,τι αφορά στη διάθεσή τους, τα νέα Toyota Proace, Citroen Spacetourer και Peugeot Traveller θα κάνουν επίσημα το ντεμπούτο τους στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης το Μάρτιο, ώστε στη συνέχεια να ξεκινήσουν οι πωλήσεις τους στην Ευρώπη.
TAG