Νέο Honda Civic στα τέλη της χρονιάς με turbo κινητήρες!

Στα τέλη της χρονιάς θα έρθει το νέο Honda Civic, με σχεδίαση που θα βασιστεί στο εικονιζόμενο Civic Coupe Concept.
H Honda θα λανσάρει τη νέα γενιά του Civic στα τέλη του 2016, προσδίδοντάς της για πρώτη φορά turbo κινητήρες βενζίνης 1,0 και 1,5 λίτρων, μαζί και με τον 1.600άρη diesel του τωρινού Civic.

Ανάμεσα στα νέα χαρακτηριστικά του επόμενου Civic
ξεχωρίζουν οι νέοι turbo κινητήρες 1,0 και 1,5 λίτρων.
Το νέο 5θυρο Civic θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Honda στο Σουίντον της Μεγάλης Βρετανίας και θα πωλείται σε όλο τον κόσμο. Για το λόγο αυτό και η παραγωγή του CR-V που γίνεται σήμερα εκεί μαζί με το υπάρχον Civic, θα μεταφερθεί στο εργοστάσιο της εταιρείας στον Καναδά.

Σε ό,τι αφορά τώρα στα στοιχεία του αυτοκινήτου, το νέο Honda Civic θα βασίζεται σε μια καινούργια πλατφόρμα, η οποία θα είναι 25% πιο άκαμπτη από την τωρινή, αλλά και με νέα ανεξάρτητη ανάρτηση σε υποπλαίσιο στο πίσω μέρος, που θα αντικαταστήσει τον υπάρχοντα ημιάκαμπτο άξονα.

Το νέο Honda Civic θα πατά επίσης σε νέα πλατφόρμα,
ενώ θα έχει και μια νέα πίσω διάταξη ανάρτησης.
Παράλληλα, ένα από τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν την υπάρχουσα γενιά του Civic, η τοποθέτηση δηλαδή του ρεζερβουάρ καυσίμου κάτω από το κάθισμα του οδηγού, δεν θα συνεχιστεί στο νέο μοντέλο.

Στους κινητήρες, για πρώτη φορά το Civic θα αποκτήσει μικρούς κυβισμού turbo και έτσι, θα δούμε ως αρχική επιλογή έναν 3κύλινδρο 1.000άρη turbo βενζινοκινητήρα με 129 ίππους και εκπομπές CO2 99 γρ./χλμ. Αμέσως μετά στη γκάμα θα υπάρχει ο καινούργιος 1.500άρης turbo, ο οποίος στην αμερικάνικη έκδοση του Civic αποδίδει 175 ίππους. Τις επιλογές θα ολοκληρώσει ο 1,6 i-DTEC diesel με 120 ίππους.

Σε ό,τι αφορά στη σχεδίασή του, το νέο Honda Civic θα βασιστεί πάνω στο πρωτότυπο Civic Coupe Concept του περσινού Σαλονιού Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης. Συνολικά, θα είναι και πάλι ένα από τα πιο ξεχωριστά μικρομεσαία της εποχής, αν και στο εσωτερικό του δεν θα έχει τόσο διαφορετικό design όσο το σημερινό Civic.

Πηγή: Autocar
TAG